Продукти:
• 600 г бяло пилешко месо
• 50 г шам-фъстък
• 3 с. л. олио
• 1 глава лук, мащерка
• настъргана кора на 1 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разделяме пилешкото филе на порции, изплакваме и подсушаваме. По дължина правим джоб.
Изпържваме шам-фъстъка без мазнина и след това госчукваме. Лука нарязваме на ситно и задушаваме с 1 с. л. олио, разбъркваме с нарязаната на ситно мащерка, черния пипер, шам-фъстъка и лимонената кора.
Със сместа пълним пилешкото филе, забождаме с клечка и изпържваме в останалото олио.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...