Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.л. горчица
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето го в подсолена вода, както е цяло и след това отстраняваме кожата и костите, а месото прекарваме през месомелачка.
Прибавяме настъргания кашкавал, горчицата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме добре и оформяме от сместа малки шницели.
Овалваме шницелите в брашното, потапяме в разбитите яйца, овалваме в галетата и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...