Кулинарни рецепти » Пиле Festo

 Пиле Festo

Продукти:

• 4 пилешки пържоли от бут
• 300 мл течна сметана
• 3 кисели краставички
• 150 г бекон
• 1 глава лук
• 100 г "Ементал"
• 3-4 с.л. олио
• бял (черен) пипер
• тарос, сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме пържолите със сол, пипер и тарос и ги изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Нарязваме ементала на тънки ивички и го слагаме върху пържолите.

Задушаваме нарязаните лук, кисели краставички и бекон, заливаме със сметаната и подправяме със сол, пипер и малко тарос. Сгъстяваме соса на огъня и заливаме пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало