Продукти:
• 4 пилешки пържоли от бут
• 300 мл течна сметана
• 3 кисели краставички
• 150 г бекон
• 1 глава лук
• 100 г "Ементал"
• 3-4 с.л. олио
• бял (черен) пипер
• тарос, сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме пържолите със сол, пипер и тарос и ги изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Нарязваме ементала на тънки ивички и го слагаме върху пържолите.
Задушаваме нарязаните лук, кисели краставички и бекон, заливаме със сметаната и подправяме със сол, пипер и малко тарос. Сгъстяваме соса на огъня и заливаме пържолите.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...