Продукти: (за 8-10 порции)
• отделената ципа от гръдния кош на 1 агне заедно с част от месото
• сърцето и черният дроб
• малко крехко месо
• 1 пакетче краве масло
• 2 връзки пресен лук
• 200 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. стрит джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме сърцето, черния дроб и отделеното крехко месо от агнето, попарваме ги във вряща подсолена вода до побеляване и ги нарязваме на ситно.
В разтопеното масло запържваме ситно нарязания лук, прибавяме нарязаните агнешки дреболии и месото и задушаваме до омекване, накрая добавяме черния и червения пипер, джоджена и посоляваме.
Цялата смес разстиламе равномерно върху предварително растланата върху масата агнешка ципа с парченца месо по нея. Завиваме ципата на добре стегнато руло. Поставяме рулото в намазана с мазнина тавичка и запичаме в предварително загрята фурна до хващане на лека кафява корица.
Задушаваме в малко мазнина ситно нарязаните гъби, прибавяме към тях доматеното пюре, размито с малко вода, посоляваме и поръсваме с магданоз.
Настъргваме на едро ренде кашкавала и поръсваме с него рулото, малко преди да го извадим он фурната. Преди сервиране разрязваме рулото на порции и го заливаме с гъбения сос.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...