Продукти: (за 2 порции)
• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 1 1/2 к.ч. топла вода
За гарниране:
• 500 г сварени миди без черупки
• 250 г сварени гъби
• 150 г шунка
• 4 домата
• 250 г моцарела
• 10 зелени маслини без костилки
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. зелен пипер на зърна
• 4-5 с.л. зехтин
• риган, босилек
• градински чай, розмарин
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с маята и солта, прибавяме зехтина и затоплената вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. След това го разточваме на две кори, които слагаме в намаслени тави.
Отделно нарязваме на дребно продуктите за гарниране, объркваме ги и разпределяме сместа върху двете пици. Поръсваме със зеления пипер и наситнените подправки, напръскваме със зехтина и печем 20 мин във фурна, загрята до 220°С.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...