Продукти: (за 2 порции)
• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 1 1/2 к.ч. топла вода
За гарниране:
• 500 г сварени миди без черупки
• 250 г сварени гъби
• 150 г шунка
• 4 домата
• 250 г моцарела
• 10 зелени маслини без костилки
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. зелен пипер на зърна
• 4-5 с.л. зехтин
• риган, босилек
• градински чай, розмарин
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с маята и солта, прибавяме зехтина и затоплената вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. След това го разточваме на две кори, които слагаме в намаслени тави.
Отделно нарязваме на дребно продуктите за гарниране, объркваме ги и разпределяме сместа върху двете пици. Поръсваме със зеления пипер и наситнените подправки, напръскваме със зехтина и печем 20 мин във фурна, загрята до 220°С.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...