Продукти:
• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 2-3 пържени бадема, нарязани на тънки люспи
• сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.
Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я подправяме с лимоновия сок, разбъркваме и смесваме с рибата и лука.
Пълним с тази смес корубите на авокадото.
Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “Табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...