Продукти:
• 200 г тарама хайвер
• 250 г хляб
• 1 ч.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 средно голяма глава лук
• 10-12 маслини
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука много ситно, смесваме го с хайвера и разбиваме в хаванче, докато получим еднородна маса.
Накисваме хляба във вода, изстискваме и го подсушаваме върху салфетка. При непрекъснато разбиване прибавяме към хайвера малко по малко накиснатия хляб, а след това – зехтина и лимоновия сок. Разбиваме, докато получим еднородна смес.
Прехвърляме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с маслините.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...