Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4-5 картофа
• 200 г сланина
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на тънки ивици, с които застиламе дъното на тавичката. Отгоре разпределяме нарязаното на порции пиле и нарязаните на дълги резени картофи. Леко посоляваме.
Печем в умерена фурна, като от време на време обръщаме месото. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...