Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. вода
• сол
За плънката:
• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 50 г сирене Рокфор
• 40 г настърган кашкавал
• ким, червен пипер
Начин на приготвяне:
Кипваме водата заедно с маслото и щипка сол. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Когато тестото започне да се отлепя от съда, отстраняваме от огъня и охлаждаме.
Към сместа прибавяме яйцата, като продължаваме да бъркаме. От полученото гладко тесто шприцоваме топчета на дъното на намаслена тавичка. Печем топчетата 25 мин в предварително загрята умерена фурна, без да отваряме вратата на фурната, тъй като тестото е нежно и спада. Накрая отваряме вратата на фурната и оставяме топчетата да изпръхнат.
Разбиваме размекнатото масло и прибавяме към него настърганите сирена и кашкавал. Поръсваме с ким и черен пипер и разбъркваме добре сместа. Накрая разрязваме опечените топчета и ги пълним с приготвената плънка.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...