Продукти:
• 200 г брашно
• 70 г пудра захар
• 60 мл портокалов сок
• 1 ч.л. настъргана портокалова кора
• 60 мл олио
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото, пудрата захар, портокаловата кора и портокаловия сок. Разбъркваме бакпулвера и содата с брашното и ги добавяме към първата смес. Оставяме тестото за 30 мин. в хладилник.
Изваждаме го и оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, върху хартия и печем 20 минути във фурна, загрята до 170 градуса.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...