Продукти:
• 200 г брашно
• 70 г пудра захар
• 60 мл портокалов сок
• 1 ч.л. настъргана портокалова кора
• 60 мл олио
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото, пудрата захар, портокаловата кора и портокаловия сок. Разбъркваме бакпулвера и содата с брашното и ги добавяме към първата смес. Оставяме тестото за 30 мин. в хладилник.
Изваждаме го и оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, върху хартия и печем 20 минути във фурна, загрята до 170 градуса.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...