Кулинарни рецепти » Варенки с мармалад

 Варенки с мармалад
(Чехия)

Продукти:

• 400 г брашно
• 1 яйце
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. вода
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. пюре (или мармалад) от сини сливи
• 1-2 сухи малки хлебчета
• 3-4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцето, половината от маслото, солта и водата замесваме меко тесто, което оставяме да престои 30-40 мин. После го разточваме на тънка кора, от която изрязваме квадрати.

Слагаме върху квадратите по малко от мармалада и ги прегъваме по диагонал, като притискаме краищата за да залепнат. След това ги варим 5 мин в леко подсолена вода.

Накрая ги поръсваме със стритите сухи хлебчета, заливаме с останалото разтопено масло и посипваме със захарта.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало