Продукти: (за 8-10 порции)
• 2 по-дебели тестени кори
• 1300 г кайма смес
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 1 ч.л. ситно нарязан босилек
• 2 яйца
• 3 жълтъка
• 1 с.л. майонеза
• 120 г пушено сирене
• пресни листенца мента
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разстиламе корите в подходяща тава и леко ги напръскваме да понабъбнат.
Смиламе половината шунка и я смесваме с каймата, наситнените лук и чесън, яйцата, 2 жълтъка, майонезата и подправките. Разбъркваме добре, като прибавяме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава.
Разстиламе я на равномерен пласт върху корите като по средата разпределяме парченцата топено сирене и филийки от шунката. Навиваме корите на стегнато руло, което отгоре намазваме с последния жълтък и наръсваме с наситнената мента.
Печем първо на слаба, а после на силна фурна, докато рулото хване приятна коричка.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...