Продукти:
• 4 свински пържоли
• 125 г синьо сирене
• 200 мл течна сметана
• 4-5 с. л. смлени орехи
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян бял (черен) пипер
• 2 с. л. коняк
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Изпържваме ги в тиган и ги изваждаме в подходящ съд.
В същия тиган слагаме сметаната и нарязаното на малки парченца сирене. Бъркаме непрекъснато, докато сиренето се разтопи и леко се посгъсти.
Прибавяме смлените орехи, канелата, коняка и щипка бял (черен) пипер. Заливаме пържолите с този сос и ги сервираме топли.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...