Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли по 150-200 г
• 1 яйце
• 5 с.л. прясно мляко
• 4 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Леко начукваме пържолите и ги посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок. След това ги потапяме в прясното мляко, с което сме разбили яйцето и сме прибавили настъргания кашкавал. Изпържваме пържолите в сгорещеното олио до порозовяване.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...