Кулинарни рецепти » Саламис

 Саламис
(Гърция)

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г рибно филе
• 2 ч. л. лимонов сок
• 2 ч. л. растително масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 ракиена чашка бяло вино
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 250 г пресни краставички
• 250 г пресни краставички
• 250 г домати
• 2-3 чушки
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Напръскваме филето с лимонов сок и го посоляваме. Сипваме в тиган половината мазнина и запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Слагаме филетата, поливаме с виното и посипваме с магданоза. Захлупваме и задушаваме.

Нарязваме чушките на пръстенчета и ги задушаваме в останалата мазнина. След 10 минути добавяме обелените и нарязани на парченца краставички, след още 5 минути - половинките домати. Подправяме със сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са готови, разпределяме ги върху рибните филета и задушаваме още 5 минути под капак. Поднасяме ястието горещо с бял хляб или картофи.

Автор: Николина Славова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало