Кулинарни рецепти » Миди с телешко и кашкавал

 Миди с телешко и кашкавал

Продукти:

• 1 кг миди
• 200 г телешко месо
• 150 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мидите и ги измиваме продължително с течаща студена вода. Варим мидите в подсолена вода до отваряне на черупките им. Изваждаме ги с решетеста лъжица, внимателно измъкваме месото им, а черупките запазваме.

Задушаваме телешкото месо до омекване в малко вода, посоляваме и нарязваме на ситно. Разрязваме месото на мидите на половинки и ги подправяме с лимонов сок. Разбиваме яйцата на пяна, прибавяме настъргания кашкавал, парченцата телешко месо и черен пипер. Всичко объркваме хубаво.

Намазваме мидените черупки с мазнина и ги нареждаме в намаслена тавичка. Във всяка черупка поставяме по половинка от месото й, поръсваме с магданоз и заливаме с яйчената смес със задушено телешко.

Запичаме в предварително силно загрята фурна. Щом хванат златиста коричка, ги изваждаме и поднасяме с кръгче лимон.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало