Кулинарни рецепти » Миди с телешко и кашкавал

 Миди с телешко и кашкавал

Продукти:

• 1 кг миди
• 200 г телешко месо
• 150 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мидите и ги измиваме продължително с течаща студена вода. Варим мидите в подсолена вода до отваряне на черупките им. Изваждаме ги с решетеста лъжица, внимателно измъкваме месото им, а черупките запазваме.

Задушаваме телешкото месо до омекване в малко вода, посоляваме и нарязваме на ситно. Разрязваме месото на мидите на половинки и ги подправяме с лимонов сок. Разбиваме яйцата на пяна, прибавяме настъргания кашкавал, парченцата телешко месо и черен пипер. Всичко объркваме хубаво.

Намазваме мидените черупки с мазнина и ги нареждаме в намаслена тавичка. Във всяка черупка поставяме по половинка от месото й, поръсваме с магданоз и заливаме с яйчената смес със задушено телешко.

Запичаме в предварително силно загрята фурна. Щом хванат златиста коричка, ги изваждаме и поднасяме с кръгче лимон.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало