Начин на приготвяне:
• 1 кг октопод
• 500 г лук
• 1 малка ябълка
• 100 г пресен корен джинджифил
• 100 г сушени кайсии
• 100 г стафиди
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. червено вино
• канела
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Щом стане прозрачен, прибавяме обелената ябълка, нарязана на малки кубчета, стафидите и ситно нарязаните джинджифил и кайсии.
Пържим 5-6 мин и добавяме почистения и нарязан октопод. Подправяме с канела, черен пипер и сол и пържим още няколко минути. Накрая наливаме виното, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...