Начин на приготвяне:
• 1 кг октопод
• 500 г лук
• 1 малка ябълка
• 100 г пресен корен джинджифил
• 100 г сушени кайсии
• 100 г стафиди
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. червено вино
• канела
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Щом стане прозрачен, прибавяме обелената ябълка, нарязана на малки кубчета, стафидите и ситно нарязаните джинджифил и кайсии.
Пържим 5-6 мин и добавяме почистения и нарязан октопод. Подправяме с канела, черен пипер и сол и пържим още няколко минути. Накрая наливаме виното, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...