Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 150 г киселец
• 1 стрък праз
• 200 г пресни печурки
• 50 г ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. олио
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака, киселеца и праза ги заливаме с 5-6 ч.ч. вряща вода. Прибавяме ориза и варим на умерен огън. Нарязваме гъбите на филийки, задушаваме ги в олиото и малко вода и ги прибавяме към омекналите зеленчуци. Посоляваме и доваряваме супата.
Запържваме брашното и червения пипер в сгорещеното олио и сипваме запръжката в тенджерата. Накрая смесваме разбитото яйце с малко бульон и добавяме застройката към супата.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...