Кулинарни рецепти » Пъстра супа

 Пъстра супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1 парче зеле
• 3 картофа
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. оцет
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на тънки ивички, а лука и целината скълцваме много ситно. Варим ги заедно в леко подсолена вода.

Отделно сваряваме в подсолена вода граха и го пасираме.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета.

Правим запръжка от олиото, червения пипер и брашното и я изсипваме в супата. Прибавяме картофите и пасирания грах и варим още 15 мин.

Отстраняваме супата от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало