Кулинарни рецепти » Картофено суфле

 Картофено суфле

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 1 кръгла кутийка топено сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме на гладко пюре. Последователно прибавяме към пюрето разбитите жълтъци и белтъците, разбити на гъст сняг. Ако е необходимо, посоляваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от сместа. Нареждаме отгоре плътно парченца от топеното сирене и покриваме с останалото картофено пюре. Най-отгоре разпределяме късчетата масло. Печем около 15 мин в силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало