Кулинарни рецепти » Картофено суфле

 Картофено суфле

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 1 кръгла кутийка топено сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме на гладко пюре. Последователно прибавяме към пюрето разбитите жълтъци и белтъците, разбити на гъст сняг. Ако е необходимо, посоляваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от сместа. Нареждаме отгоре плътно парченца от топеното сирене и покриваме с останалото картофено пюре. Най-отгоре разпределяме късчетата масло. Печем около 15 мин в силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало