Кулинарни рецепти » Картофено суфле

 Картофено суфле

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 1 кръгла кутийка топено сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме на гладко пюре. Последователно прибавяме към пюрето разбитите жълтъци и белтъците, разбити на гъст сняг. Ако е необходимо, посоляваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от сместа. Нареждаме отгоре плътно парченца от топеното сирене и покриваме с останалото картофено пюре. Най-отгоре разпределяме късчетата масло. Печем около 15 мин в силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало