Продукти:
• 4 патладжана
• 1 морков
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• мащерка
• дафинов лист
• сол
За плънката:
• 500 г гъби
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките и ги разрязваме на дълги половини. Пускаме ги във вряща подсолена вода за около 10 мин, след което издълбаваме вътрешността им.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме нарязаните ситно лук и чесън и заливаме с настърганите домати. Слагаме гъбите и оставяме плънката да се задуши.
Подправяме със сол и черен пипер и добавяме ситно нарязаната сърцевина на патладжаните, задушаваме, докато остане на мазнина. С готовата смес напълваме патладжаните.
В йенска тавичка с капак сипваме олиото, а отгоре нареждаме нарязаните лук и морков. Върху тях поставяме пълнените патладжани. Заливаме с водичка и захлупваме с капака. Печем ястието до пълна готовност и сгъстяване на соса.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...