Продукти:
• 8-10 глави лук /около 400 г/
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• 1/2 к.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го изпичаме в умерена фурна. Оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки, които разпределяме в чиниите за сервиране.
Отгоре поръсваме нарязаните орехови ядки, нарязаните на малки кубчета яйца и ситно нарязания магданоз.
Поливаме салатата с олиото, което сме разбили до побеляване заедно с оцета и сол на вкус.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...