Продукти:
• 500 г тънки свински пържоли
• 350 г смляно свинско месо
• 3 скилидки счукан чесън
• 100 г настърган кашкавал
• 1 яйце
• 100-200 г сланина
• 3 с.л. червено вино
• 3 с.л. бяло вино
• 3 с.л. мазнина
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер
• настъргано индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме и леко осоляваме пържолите.
Прибавяме към смляното месо чесън, кашкавал, магданоз, подправките и яйцето. Омесваме добре сместа и я разпределяме върху пържолите. Завиваме ги на руло, а всяко руло увиваме в резен сланина.
Връзваме рулцата с конец и запържваме до зачервяване в мазнина. Изсипваме бялото и червеното вино върху запържените рулца и ги оставяме да покъкрят на слаб огън около 10 минути до готовност.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...