Продукти:
• 5 свински пържоли
• 2 чушки
• 2 с. л. брашно
• 500 г печурки
• 1 к. ч. бяло вино
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите с дървено чукче, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Изпържваме ги в мазнината и ги изваждаме.
В същата мазнина задушаваме нарязаните чушки и гъби. След като омекнат, прибавяме и запържваме брашното. Заливаме сместа с виното и варим 15-20 минути, като накрая прибавяме дафиновия лист.
Накрая заливаме пържолите със соса и поднасяме с гарнитура по избор.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...