Продукти:
• 5 свински пържоли
• 2 чушки
• 2 с. л. брашно
• 500 г печурки
• 1 к. ч. бяло вино
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите с дървено чукче, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Изпържваме ги в мазнината и ги изваждаме.
В същата мазнина задушаваме нарязаните чушки и гъби. След като омекнат, прибавяме и запържваме брашното. Заливаме сместа с виното и варим 15-20 минути, като накрая прибавяме дафиновия лист.
Накрая заливаме пържолите със соса и поднасяме с гарнитура по избор.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...