Продукти:
• 800 г свинско филе
• 400 г дребни картофчета
• 200 г арпаджик
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 4 порции, които запържваме в половината от мазнината. Щом се позачервят и от двете страни, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме и задушаваме 30 мин в захлупен съд.
След това разпределяме порциите в 4 глинени гювечета и печем в умерена фурна. Когато месото омекне, прибавяме целите лукчета и картофи, които предварително сме задушили в останалата мазнина.
Посоляваме и връщаме гювечетата във фурната за още 10 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...