Кулинарни рецепти » Картофен пудинг с бекон

 Картофен пудинг с бекон

Продукти:

• 750 г картофи
• 50 г извара
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 100 г гъби печурки
• 300 г бекон
• 1 печена червена чушка
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 г кашкавал
• червен пипер
• босилек, сол


Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, сваряваме ги и ги пасираме заедно с изварата. Добавяме яйцето и брашното и пак пасираме. Разточваме върху набрашнена кърпа квадрат от картофеното пюре.

Нарязваме лука, чушката и гъбите на дребно, разбъркваме ги с бекона, нарязан на кубчета и изсипваме върху картофите.

С помощта на кърпата завиваме руло и го поставяме в намазнена с олио тава. Печем 45 минути и малко преди да го извадим от фурната наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало