Кулинарни рецепти » Печена лютеница

 Печена лютеница

Продукти:

• 8 кг червени чушки
• 4 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1,5 кг доматено пюре
• 3-4 глави чесън
• 2 глави целина
• 2 връзки магданоз
• 3 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Опечените чушки и патладжани обелваме и смиламе на машинка за месо. Остъргваме морковите и ги сваряваме. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с обелените скилидки чесън и обелената и нарязана на кубчета целина.

В голяма тава смесваме зеленчуците с доматеното пюре, посоляваме, подправяме със захар, наливаме олиото и печем, докато лютеницата остане на мазнина. Преди да извадим лютеницата от фурната наръсваме с магданоза.

Разсипваме я веднага в сухи и топли буркани, затваряме херметически и обръщаме с капачките надолу. Оставяме я така 1 нощ, без да стерилизираме. Съхраняваме на тъмно и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало