Продукти:
• 3 кг домати
• 10-12 надупчени чушлета
• 10 моркова
• 2 ч.ч. оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 3/4 ч.ч. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме попарените домати и ги настъргваме. Варим ги 30 мин, след което добавяме чушлетата и настърганите моркови. Сипваме оцета, олиото и захарта и варим още 20 мин.
Накрая прибавяме нарязаните на две скилидки чесън, наситнения магданоз и подправките. Посоляваме на вкус и разбъркваме. Разпределяме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...