Продукти:
• 1 кг домати
• 2,5 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 500 г моркови
• 1/2 ч. ч. захар
• 1,5 ч. ч. олио
• чесън, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните и ги обелваме. Сваряваме морковите. Смиламе патладжаните, морковите, суровите чушки, доматите и чесъна.
Сипваме в тава и варим сместа до необходимата гъстота. При непрекъснато бъркане, още на огъня добавяме останалите продукти.
Готовата лютеница насипваме в буркани и стерилизираме 15 минути.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...