Продукти:
• 400 г бял хляб
• 300 г извара
• 300 г ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 жълтък
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на филийки, които накисваме в част от млякото. Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Смесваме изварата с разбития жълтък и захарта.
В намаслена тавичка нареждаме последователни слоеве от накиснатия хляб, ябълките и изварата. Завършваме със слой от хляб.
Намазваме отгоре с олиото и останалото мляко и печем в умерено загрята фурна. Поръсваме готовата шарлота с пудра захар.
От началото на пубертета до края на живота си ние постепенно губим 40% от количеството коса, с което сме били „програмирани” да се родим. Понякога обаче този неизбежен процес протича по-драстично отко...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...