Продукти:
• 500 г кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4 с.л.брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме млякото в брашното и сваряваме сместа на умерен огън. Когато поизстине, прибавяме към нея разбитите жълтъци и настъргания кашкавал. Посоляваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена и поръсена с галета тавичка и варим 30 мин на водна баня.
Богатият и разнообразен състав на зелето го прави ценен хранителен, лечебен и диетичен продукт. Още гърците и римляните са използвали този зеленчук в народната медицина. Съдържа незаменими аминокисели...
И витамините са сложни органични вещества, които изработват растенията. Каква е ролята им в техния живот не е напълно изучена, но за човека те са безусловно необходими, макар и в много малки количеств...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...