Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко месо
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 праскова от компот
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добавяме малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.
От олиото брашното и млякото приготвяме сос бешамел.В огнеупорен стъклен съд нареждаме порциите месо. Слагаме върху всяка резенчета от прасковата, заливаме със соса и запичаме в гореща фурна.
Посочените стойности са за ккал. в 100 г от съответните продукти. Авокадо – 160 Ананас – 48 Аспержи – 20 Атлантическа сьомга – 142 Бадемово масло – 884 Банани – 89 Броколи – 34 Бял...
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...
Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига. Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд. Длъжни ли сте да закусвате? Да, след нощното гладу...
Отдавна зелето е известно не само като храна, но и като лекарствено растение. Тя съдържа калций, калий и витамините С, В1, 82, Р, К, никотинова киселина и много микроелементи. Ако при ферментацията (в...