Продукти: (за 4 порции)
• 400 г телешко месо
• 2-3 моркова
• 100 г зелен грах
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 мл сметана
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добавяме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне, прибавяме граха и ситно нарязаните моркови и продължаваме да задушаваме.
Изваждаме готовото месо, а към соса прибавяме размитото в сметаната брашно и размитото в малко вода доматено пюре. Варим 2-3 мин и връщаме месото. Подправяме с лимонов сок на вкус.
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...
Касисът е силно разклонен храст, обикновено достигащ до 2 м височина, с множество издънки, без бодли. Младите клонки отначало са бледи, после стават светлозелени и късовлакнести. В основата на храста ...