Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 моркова
• 2-3 корена магданоз
• половин целина
• 1 ч.ч. грис
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги сваряваме в 1 л подсолена вода. Щом поомекнат, прибавяме гриса, който предварително сме задушили в мазнината.
Доваряваме супата и застройваме с разбитото яйце.
Родината на лещата е Югодападна Азия, където тя се отглежда вече четири хилядолетия. От всиечки бобови растения лещата има най-високо съдържание на белтъчини – повече от 40 процента от съдържанието. ...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...
Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...