Продукти: (за 20 сладки)
• 150 г нискомаслен маргарин
• 150 г фурми без костилки
• 150 г пълнозърнесто брашно
• 2 ч.л. бакпулвер
• 4 с.л. какао
• 4 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 6 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. кокосово брашно
• 50 г едро нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Попарваме фурмите във вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на ситно. Разбиваме маргарина заедно с фурмите и постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, като го редуваме с какаото, размито в 2 с.л. гореща вода, мармалада и разтвореното в млякото кокосово брашно.
Накрая прибавяме орехите, омесваме добре и разстиламе тестото в намаслена правоъгълна форма за кекс. Заглаждаме отгоре и печем 45 мин при температура 160°С. Изчакваме готовия сладкиш да поизстине и го нарязваме на 20 квадратчета.
Едно сладкишче съдържа: Енергия – 91 ккал/382 кДж; Въглехидрати – 8,3 г.
Месото е най-древната храна, употребявана от човека преди развитието на земеделието. Поради тази причина то и сега в по-голяма или по-малка степен присъства на нашата трапеза. Често по един или друг п...
Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...