Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки лапад
• 2 връзки киселец
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• джоджен, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелениите на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекнат, наливаме 6 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато супата заври, сипваме ориза и доваряваме. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме сиренето.
Изчакваме супата леко да поизстине и застройваме с разбитите в киселото мляко яйца. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани джоджен и копър.
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...
Една от най-интересните и ефикасни диети, които избавят организма от натрупаните в него вредни вещества и отрови, е на индианците от племето сенека. Тя се прави само 4 дни: През първия ден е разреше...