Диетични рецепти » Пълнен лук с шунка и кашкавал

 Пълнен лук с шунка и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 8 глави лук
• 200 г шунка
• 100 г кашкавал
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 филия сух черен хляб
• 1 яйце
• 40 г краве масло
• 1-2 скилидки чесън
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме главите лук, сваряваме ги в подсолена вода и издълбаваме вътрешността им.

Смесваме част от издълбаната вътрешност със ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, накиснатия в млякото и отцеден хляб, счукания чесън и яйцето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус и пълним лука с тази смес.

Нареждаме напълнените глави лук в намаслена тавичка, слагаме върху всяка по малко масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

14 храни пазят младостта

Съществуват 14 основни храни, които могат да забавят стареенето, да се използват за профилактика на диабета и рака, да подържат стройна фигурата. Към чудодейните продукти се причисляват фасулът, броко...

Защо японките са красиви и стройни?

Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...

Диета при пясък и камъни в бъбреците

Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...

За ползата от рибата

Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдърж...

Начало