Продукти: (за 20 топчета)
• 1 кг ябълки
• 120 г фурми без костилки
• 250 мл ябълков сок
• 1 ч.л. канела
• 50 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Срязваме ябълките наполовина и ги нареждаме в тенджера с дебело дъно. Прибавяме фурмите, ябълковия сок и канелата. Варим на слаб огън 4-5 часа, като периодично бъркаме.
Когато сместа се превърне в суха паста, отстраняваме от огъня, охлаждаме и оформяме малки топчета, които овалваме в препечените орехи, увиваме в целофан и затваряме в херметична кутия.
Едно топче съдържа: Енергия – 47 ккал/198 кДж; Въглехидрати – 7,6 г.
1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...
Копривата (Urtica dioica L.) е многогодишно двудомно тревисто растение с четириръбесто право стъбло, високо до 2 м, с пълзящо и разклонено коренище. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, тъмно...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Грейпфрутите дават поразителни резултати, отнемайки 3 кг от теглото за седмица! Но само ако не ядете след 7 часа вечерта. Предварителни условия: • Забранява се употребата на всякакви алкох...