Диетични рецепти » Телешки пастет

 Телешки пастет

Продукти:

• 300 г телешко месо
• 150 мл прясно мляко
• 2 с.л.брашно
• 60 г маргарин
• 1-2 стръка зелен лук
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме месото с кимион и сол, слагаме го в съд с малко вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне напълно. Изчакваме да изстине и го прекарваме през месомелачка.

Размиваме брашното в млякото и сваряваме гъста каша. Изчакваме и кашата да изстине и я смесваме с маргарина, каймата и ситно нарязания лук. Опитваме на сол и разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пектини при хипертония и затлъстяване

Страдам от високо кръвно налягане, Препоръчаха ми да включа в лечението си пектини като средство за стопяване на липидите. Искам да науча нещо повече за тяхната същност, каква е ползата от тях, има ли...

Зелев сок лекува черен дроб и язва

Отдавна зелето е известно не само като храна, но и като лекарствено растение. Тя съдържа калций, калий и витамините С, В1, 82, Р, К, никотинова киселина и много микроелементи. Ако при ферментацията (в...

6 продукта, които стопяват мазнините

Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...

Вълшебната лечебна сила на канелата

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Начало