Продукти: (за 6 порции)
• 2 ябълки
• 2 банана
• 4 с.л.вода
• 50 г нискомаслен маргарин
• 2-3 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 4 с.л. пълнозърнесто брашно
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2 с.л. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на малки парченца, без да ги белим. Прибавяме обелените и нарязани на кръгчета банани, наливаме водата и варим на умерен огън, докато плодовете омекнат. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Стопяваме маргарина заедно с мармалада. Прибавяме брашното, овесените ядки и слънчогледа, разбъркваме и разстиламе тази смес върху плодовете. Печем 20 мин при температура 180°С.
Една порция съдържа: Енергия – 181 ккал/806 кДж; Въглехидрати – 28,5 г.
1. Всеки ден изпивайте сока на два портокала. Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната ни защита и стават причина за развитието на някои видове рак. И тъй ...
Става дума не само за това какво ядете, но и как, кога и къде. Това е жизнено важно, когато ви е необходимо да контролирате своето тегло. Диетолозите определят най-разпространените нарушения в храните...
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...