Продукти: (за 6 порции)
• 2 ябълки
• 2 банана
• 4 с.л.вода
• 50 г нискомаслен маргарин
• 2-3 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 4 с.л. пълнозърнесто брашно
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2 с.л. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на малки парченца, без да ги белим. Прибавяме обелените и нарязани на кръгчета банани, наливаме водата и варим на умерен огън, докато плодовете омекнат. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Стопяваме маргарина заедно с мармалада. Прибавяме брашното, овесените ядки и слънчогледа, разбъркваме и разстиламе тази смес върху плодовете. Печем 20 мин при температура 180°С.
Една порция съдържа: Енергия – 181 ккал/806 кДж; Въглехидрати – 28,5 г.
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
Листната салата е позната отпреди хилядолетия. Според древни автори тя е един от най-старите зеленчуци. Отглеждали са я масово в Римската империя. В следващото столетие се радва на внимание и интерес ...
Калината (Viburnum opolus) е измежду любимите храсти, които украсяват парковете и градините. През пролетта тя радва със своите белоснежни цветове, а през есента се отрупва с рубиненочервени плодове. П...
Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...