Диетични рецепти » Супа от брюкселско зеле

 Супа от брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 20-25 главички брюкселско зеле
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кисело мляко
• 6 ч.ч. зеленчуков бульон
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме моркова, магданозения корен и лука на тънки филийки и ги запържваме в разтопеното масло. Кипваме зеленчуковия бульон и сипваме нарязаните на кубчета картофи. Изчакваме отново да заври и прибавяме запържените зеленчуци.

Варим 10-15 мин и пускаме брюкселското зеле. Варим още 10-15 мин, опитваме на сол и застройваме с киселото мляко. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Силата на стайните растения

Сигурно и вие като повечето хора отглеждате стайни цветя, защото са красиви, радват душата и повишават настроението. Дори да нямате достатъчно време и място вкъщи, струва си да приютите няколко саксии...

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Тагетесът лекува женски болести

Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...

Нейно величество ряпата

Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...

Начало