Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи пиперки
• 1 ч.ч. зезенчуков бульон
• 100 г кускус
• 200 г сирене
• 1 к.ч. стафиди
• 50 г запечени бадемови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. куркума
• настърганата кора от половин портокал
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пиперките надлъжно наполовина и ги почистваме от семената.
Разтваряме куркумата в кипящия бульон и варим в него кускуса, докато поеме течността. Изчакваме да изстине и го смесваме с дребно нарязаното сирене, бадемите, стафидите, настърганата портокалова кора и наситнения джоджен.
Посоляваме, разбъркваме и пълним разполовените пиперки с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 30 мин при температура 200°С.
Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...
Свалянето на излишните килограми е продължителна и неприятна процедура. Но ти можеш да се спасиш от кошмарните диети, ако спазваш няколко прости правила. Правилата: 1. Отгатни от какво най-м...