Продукти: (за 4 порции)
• 400 г обезкостено пилешко месо от бутчетата
• 1-2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 150 г брюкселско зеле
• 150 г гъби
• 1 малък морков
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• 50 мл нискомаслена течна сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме месото и в същата мазнина сипваме ситно нарязания лук и нарязаните на филийки гъби. Задушаваме, докато поомекнат,
Връщаме месото, наливаме виното и бульона, посоляваме и варим 5 мин. Прибавяме брюкселското зеле, нарязано на четвъртинки и нарязания на кръгчета морков. Захлупваме и задушаваме 30 мин. Накрая подправяме със сметаната и държим на огъня още десетина минути.
Няма начин да сте здрави и в добра форма, при положение че се тъпчете с каквото ви попадне, не знаете дали приемате достатъчно витамини с храната си, преяждате, след което гладувате с мисълта да се вт...
Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
В тиквата има аскорпбинова киселина, която ни спасява от есенните простуди, и витамини от група В, които не само се справт с умората, раздразнението и безсънието и избавя от пъпки, но и прави косети н...
Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във всеки магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...