Продукти: (за 4 порции)
• 4 неголеми скумрии
• 3 лимона
• 8-12 клонки магданоз
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. бяло вино
• 3 с.л. зехтин
• пресен босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпределяме върху 4 листа алуминиево фолио. Нарязваме на ситно босилека и чесъна и ги смесваме със зехтина, виното и сока от 1 лимон.
Нарязваме останалите лимони на кръгчета заедно с кората и пълним с тях рибите, като между лимоните слагаме магданозени клончета. Намазваме скумриите отвътре и отвън с чесновата смес, увиваме ги плътно във фолиото и печем 15-20 мин на грил или във фурна.
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...