Диетични рецепти » Пиле в червено вино

 Пиле в червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле
• 100 г гъби
• 4 главички лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. коняк
• 250 мл червено вино
• 4 с.л. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1-2 стръкчета прясна мащерка /1 ч.л. сушена/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме 1 глава ситно нарязан лук, нарязаните гъби и счукания чесън. Задушаваме сместа десетина минути.

Връщаме пилето, заливаме с коняка и прибавяме останалия лук, нарязан на ивички, дафиновия лист и мащерката. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме. Задушаваме на тих огън, докато месото омекне.

Накрая изваждаме пилето и сгъстяваме соса на огъня. Разпределяме пилешките порции в чиниите за сервиране и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Отслабването - неочаквани открития

Някои жени следят за стройната си фигура и внимателно подбират менюто си. Едни лакомства попадат в групата „любими”, други се задоволяват с ролята на „понякога е позволено”, а трети са забранени. Учен...

Сладоледена диета

Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...

Живовлекът избавя от девет болежки

Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...

Бръшлянът лекува от дълбока древност

Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...

Начало