Продукти: (за 4 порции)
• 1 пресен ананас /или 200 г консервиран/
• 4 плода киви
• 2 банана
• 2-3 с.л. счукани орехови ядки
• 2 с.л. пудра захар
• 2 ванилии
• 3 с.л. лимонов сок
• плодов сироп по избор
Начин на приготвяне:
Обелваме ананаса и го нарязваме на по-дребни парчета. Обелваме бананите и кивито и ги нарязваме на кръгчета.
Смесваме плодовете в дълбока купа. Добавяме счуканите орехи, захарта, ванилията, лимоновия сок и плодовия сироп. Разбъркваме и оставяме салатата да престои 30 мин в хладилник преди да поднесем.
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
И витамините са сложни органични вещества, които изработват растенията. Каква е ролята им в техния живот не е напълно изучена, но за човека те са безусловно необходими, макар и в много малки количеств...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...