Продукти: (за 4 порции)
• 4 моркова
• 400 г консервирана сладка царевица
• 3 домата
• 2-3 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки кубчета и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с лимонов сок и изсипваме салатата в средата на чинията за сервиране.
Наоколо нареждаме останалите домати, нарязани на кубчета. Поръсваме салатата със зехтина и украсяваме със стръкчета копър.
Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...