Диетични рецепти » Млечна рибена супа

 Млечна рибена супа

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г риба
• 1 малка глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата, заливаме я с 4-5 ч.ч. вода, прибавяме лука , магданозовия корен, целината и пащърнака, нарязани на парчета, посоляваме и оставяме да се вари на умерен огън. Изваждаме сварените рибените парчета в супник, а бульона прецеждаме.

Размекваме маслото, прибавяме размитото доматено пюре и брашното, размачкваме добре, разреждаме с прясното мляко и прибавяме към прецедения бульон. Оставяме супата да поври още 10 мин.

Малко преди да отстраним от огъня прибавяме ситно нарязан магданоз. Подправяме с черен пипер и лимонов сок и заливаме рибените парчета в супника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Осем прости правила за тънка талия

Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...

9 храни, които могат да ви отровят

Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...

Изцелете артрита с репей

Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...

Ряпата лекува артрит

Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...

Начало