Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 яйце
• 2 с.л. разтопено краве масло или олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1-2 ч.ч. подсолена вода. Когато набъбне, наливаме прясното мляко.
Кипваме чорбата, отстраняваме от огъня и прибавяме натрошеното сирене. Веднага след това заливаме със застройка от разбитото яйце и разтопеното масло.
Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името ...
Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...