Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг чушки
• 200 г изкиснато сирене
• 3-4 яйца
• 2 равни с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме, обелваме и почистваме чушките. Посоляваме ги.
В намаслена тавичка нареждаме чушките на един пласт, а върху тях разстиламе натрошеното сирене. Поръсваме с олиото и заливаме с разбитите с млякото и брашното яйца.
Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и запичаме в умерена фурна.
В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...
Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...